woensdag 25 januari 2012

Volkskost met pit: goedkoop, voedzaam en lekker!

Het is de moment voor kool: voor 0,45 euro kocht ik een halve witte kool in de supermarkt!
De helft daarvan (dus 1/4 kool) werd geraspt, samen met een appeltje.
Hubbie is een goochelaar met smaken en kruiden en voegde er mayonaise, mosterd, peper, zout en een flinke laag curry aan toe alsook een theelepel vloeibare honing.
Voor de vegan-versie neem je gewoon veganaise in plaats van mayonaise en vervang je de honing door agave- of ahornsiroop. Alle ingrediƫnten naar smaak, ventje-lief kent geen 'hoeveelheden', 'k wou dat ik zelf die naturelle creativiteit met smaken had!
Love it als hij kookt!

Het resultaat was heel lekker fris; beetje zoet en het pit van de curry zijn een fantastische combinatie... hij mag dat nog doen. Met de andere helft die nog over is bijvoorbeeld :)

Deze hoeveelheid was teveel voor ons 3, dus echt veel en voedzaam eten voor weinig geld!
Perfect te bewaren in de koelkast voor de volgende dag!
Ook heerlijk als sidedish bij de boterhamlunch!


Een vergelijkbaar snel en lekker recept van een vriendin M. die vorige week onverwachts mee aan tafel schoof en dit ter plekke verzon (hoe doen ze het toch?!) :
geraspte wortel, geraspte peer, gember en citroensap.
Wederom heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...